Background
Lige nu

Pitten

22:00 23:00

Title

Artist

15. august 2020

Deepfake – den nye syntetiske virkelighed

I dag handler Vi Er Data om Deepfakes.
En forholdsvis ny teknologi som ved hjælp af kunstig intelligens kan lave utroligt realistiske falske eller syntetiske videoer, billeder, stemmer eller tekst.

Deepfakes kan for eksempel være fotos af folk, der ser helt virkelige ud, men aldrig har eksisteret, eller en video med USA’s præsident, Tom Cruise eller din bedste ven – som siger eller gør noget de aldrig ville sige eller gøre i virkeligheden.

Marie Høst taler med med Victor Riparbelli, Co-founder og CEO for Synthesia som har stor succes med deres deepfake teknologi, som blandt andet har fået David Beckham til at tale 9 sprog. Derudover medvirker Tess Skadegaard Thorsen, ph.d på Aalborg Universitet, som interesserer sig for Deepfakes og de problematikker der kan opstå i forhold til repræsentation når den teknologi udbredes.

Men først Magnus Boye. Magnus er journalist og redaktør for Ingeniørens nichemedie Datatech, har nørdet deepfake teknologi en hel del og har også skrevet en række artikler om emnet.

Et ugentligt program som handler om vores drøm om teknologien som vores tjener og vores frygt for teknologien som vores betvinger. Vi undersøger hvordan teknologien ændrer vores liv på ganske uventede måder. Og hvordan vi kan være med til at fremelske de teknologier, vi ønsker os.
Vi Er Data bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.