Background
Lige nu

Boblen

22:00 23:00

Title

Artist

4. januar 2021

Den yderste grænse handler om mænd og kvinder, hvis nysgerrighed overvinder farer og formaninger. Om dem, som drager på ekspedition til verdens ende for at udvide vores perspektiver.

Som ung slår Thor Heyerdahl og hans kæreste sig ned på øen Fatuhiva for at leve et år uden den moderne verdens goder og mangler. Senere bliver han verdensberømt med Kon-Tiki, da han sejler 101 dag – på en tømmerflåde – over Stillehavet fra Den sydamerikanske Kyst til de Polynesiens øer. ”En distance, der svarer til at sejle fra Island til Etiopien,” svarede Thor, da han engang skulle forklare omfanget af den ubegribelige færd. Thor ønskede at bevise, at oprindelige folk fra Sydamerika havde befolket denne del af verden.
Thor Heyerdahl var på mange måder forud for sin tid. En stærk miljøforkæmper og fredsaktivist, der gennem hele sit helt ekstraordinære liv insisterede på, at vi skulle forstå naturen og vores medmennesker bedre.
Medvirkende: Peter Engberg. Eventyrer, fotograf og filminstruktør. Peter har lavet film om blandt andet Gorbatjov, Dalai Lama og – ikke mindst – 4 film med sin gode ven, Thor Heyerdahl.
Produceret af Kontoret Juhl for Radio Loud og Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie.

Tidligere episoder