Background
Lige nu

Boblen

22:00 23:00

Title

Artist

18. januar 2021

Den yderste grænse handler om mænd og kvinder, hvis nysgerrighed overvinder farer og formaninger. Om dem, som drager på ekspedition til verdens ende for at udvide vores perspektiver.

Ludvig Mylius-Erichsen var leder på Danmark-ekspeditionen. Han døde på isen sammen med sine rejsekammerater Brønlund og Høgh Haagens i Nordøstgrønland i 1907, og det har gjort ham til en af Danmarks mest eftersøgte mænd i mere end 100 år. For hvad skete der med ham?

Mylius Erichsen var andet end polarforsker og nåede meget i sit relativt korte liv. Før han drog ud på Danmark-ekspeditionen, var han leder af Den litterære Grønlandsekspedition, hvor en ung Knud Rasmussen bl.a. var med.

Siden hans død har adskillige ledt efter ham uden held. Men blev han faktisk fundet? Og hvis det er tilfældet, hvorfor fik omverden så ikke besked?
Medvirkende: Forfatter og journalist, Janni Andreasen, der tilknyttet Arktisk Institut. Janni har skrevet om flere af de store danske arktiske opdagelsesrejsende, bl.a. tre bøger om netop Mylius Erichsen. Produceret af Kontoret Juhl for Radio Loud og Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie.

Tidligere episoder