Background
Lige nu

Boblen

22:00 23:00

Title

Artist

15. februar 2021

Den yderste grænse handler om mænd og kvinder, hvis nysgerrighed overvinder farer og formaninger. Om dem, som drager på ekspedition til verdens ende for at udvide vores perspektiver.

Vi befinder os ombord på Apollo 11. Vi er kun få minutter fra et skelsættende øjeblik i menneskets historie. Rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen er måske ved af nå sin afslutning.
Neil Armstrong og Buzz Aldrin opdager, at der under dem er fyldt med dybe kraterhuller på månens overflade. De er så tæt på, at de kan se rumfartøjets skygge i den grå og støvede overflade. Men kan de lande? De opdager samtidig, at de er ved at løbe tør for brændstof.
Armstrong overtager styringen af Apollo manuelt og Aldrin kalder Houston.
8 år tidligere er det lykkedes den sovjetiske kosmonaut, Yuri Gagarin, som den første i verden at nå at være i kredsløb rundt om Jorden. Men han når aldrig at følge med i denne scene. For han er under mystiske omstændigheder omkommet i et flystyrt. Og historierne florerer allerede. Var det en ulykke, eller blev han slået ihjel?
Tilbage til Apollo. Operatørerne i Houston begynder at tælle ned, således at Aldrin og Armstrong ved, hvornår brændstoffet slipper op. Og de er ikke landet endnu….
Medvirkende: Cecilie Sand Nørholm. Astrofysiker og til dagligt ansat på Tycho Brahe Planetariet.
Produceret af Kontoret Juhl for Radio Loud og Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie.

Tidligere episoder