Background
Lige nu

Pitten

22:00 23:00

Title

Artist

25. juni 2020

“En gruppe, hvor vi alle sammen lader som om…”

Grupper på sociale medier kan både være sjove og alvorlige. I dagens program taler vi om grupper på sociale medier – lige fra nynazister, til boomers og til k-pop-fans. Vi taler om det nordiske netværk af højreradikale og nynazister, som Alexander Sjöberg afdækker for Politiken.

Der er flere historier med K-pop stans i forbindelse med Black Lives Matter og demonstrationerne i USA – og i forbindelse med Donald Trump og det rally han gerne ville afholde i Tulsa, Oklahoma. Vi kigger nærmere på fankulturen omkring k-pop (koreansk popmusik) og hvorfor netværket er så stærkt og hvad de prøver at opnå.

Med mig i studiet har jeg i dag journalist på Politiken Alexander Sjöberg, SoMe-analytiker for kongressen.com Katrine Villarreal Villumsen og Signe Lilja, der skriver speciale om Organiseret arbejde i K-pop fandom ved institut for kunst og kultur på Københavns Universitet.

LINKS:

Jonah Berger: What makes people talk and share?: https://youtu.be/uYorr1reBrs

Video om massakren i Tulsa 1921: https://www.youtube.com/watch?v=x-ItsPBTFO0

Endnu en video om massakren i Tulsa 1921: https://www.youtube.com/watch?v=iw2WKov2p6I

Musikvideo: Agust D ‘Daechwita’: https://youtu.be/qGjAWJ2zWWI

Mixtape: Agust D ‘D-2’: https://soundcloud.com/bangtan/sets/d-2

Race and Terror (Vice dokumentar): https://www.youtube.com/watch?v=RIrcB1sAN8I

Alexander Sjöbergs artikel om de højreradikale på digitale platforme: https://politiken.dk/indland/art7835439/Hvilken-kommune-er-bedst-hvis-man-vil-slippe-for-racefremmede

Tidligere episoder


ALL CAPS

17. september 2020

ALL CAPS

3. september 2020