Background
Lige nu

Title

Artist

18. august 2020

HVORDAN BEKÆMPER VI MADSPILD?

HVORDAN BEKÆMPER VI MADSPILD?
Skal man købe supermarkedernes ensomme singlebananer?
Skal man pakker sine grøntsagsrester ind i butterdej og bage dem i ovnen?
Skal restauranterne måske endda veje folk først, for at finde ud af, hvor meget mad, de må spise?

Vi diskuterer disse og andre løsningsforslag på, hvordan vi bliver bedre til ikke at smide spiselig mad ud.

Er det den enkelte forbrugers ansvar at købe flere krumme squasher? Er det supermarkedernes ansvar at sende varerne videre, så de ikke går tabt? Eller er det politikernes ansvar at ændre reglerne, så butikkerne får det lettere?

Gæster:
Fritjof Fuglesang, forbruger
Birte Brorson, selvstændig rådgiver i bæredygtig omlægning samt ambassadør for Stop Spild af Mad

Philip Roin, journalist i Beijing
Rasmus Vestergaard Madsen, øko-landmand
Birgitte Qvist Sørensen generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp
Jeppe Rønnebæk Kongsbak, chefkonsulent i Dansk Erhverv

Vært: Johannes Kaas Fallesen

Tilrettelæggere: Pola Rojan Bagger og Christine Randa
Producer: Oliver Bærentsen

Tidligere episoder