Background
Lige nu

Spejlet

00:00 01:00

Title

Artist

13. januar 2021

Klub

“Hva så mand ska du kneppes eller hva”.
Den besked modtager Nikita Klæstrup på Instagram fra motorcrosskører Alex Porsing lørdag 12. december.
Nikita tager et screenshot af beskeden og lægger den op i sin story for sine 180 tusind følgere, og skriver “tænk at være så stor en taber. Pinligt.” uden at sløre Alex’ navn.
Hans manager skriver derefter til Nikita: “tænkt og være så stor en taber at lægge det op, din so.”
Alex Porsing har 28.000 følgere på Instagram, du kender ham måske for at have vundet “Danmark Har Talent” eller for at være med i DR2-dokumentaren “Dumme mænd dummer sig”. Her fortæller han om at have brækket over 30 knogler i sine vanvittige stunts, og at han har været igennem 10 operationer på fuld narkose.
Alex’ besked til Nikita skabte stor debat – ikke bare mellem de to, men også mellem deres følgere på Instagram.
Vi har inviteret Nikita Klæstrup og Tess Skadegård Thorsen, der er PhD. og underviser i køns- og queerteori på KU, med her i studiet.
Vi kaster et blik på kulturen, som beskeden fra Alex skriver sig ind i. Hvad er beskeden et symbol på? – Og hvordan har vores historie, vores popkultur og vores samfund været med til at sætte standarder for, hvordan mænd kan tale til kvinder.

Og så runder vi gode, gamle McDonalds. McDonalds rykker ind når kommunismen falder. Maccen er symbolet på vestens indtog over alt og har altid været det. Vi tager maccen, som symbol seriøst, og undersøger om maccen bringer fred med sig, eller om maccen eskalerer krige ved at indtage store landejendomme verden over.

Tidligere episoder


Klub

13. januar 2021

Klub

8. januar 2021

Klub

13. oktober 2020