Background
Lige nu

Pitten

22:00 23:00

Title

Artist

6. august 2020

Koda vs. Google, Trump vs. TikTok og andet…

I dag der skal vi tale om musik på sociale medier og det skal vi selvfølgelig på grund af den her strid der er mellem KODA og Google. De kan ikke blive enig om hvor meget danske musikere skal have udbetalt for afspilning af deres musik på YouTube. Google har valgt at blokere alt Koda-registreret musik på YouTube for danskerne – hvilket betyder, at man ikke kan lytte til danske kunsntere eller se deres musikvideoer på YouTube lige nu.

Hvilken betydning har det for dansk musik på nettet, hvilken betydning har YouTube generelt for musikere i Danmark – og hvilke alternativer der er for at sprede sin musik online.

I dag har Anton Gade-Nielsen besøg af Anton Nørbæk, som er musikanmelder på YouTube og snart journaliststuderende. Mette Skammeritz, kendt memer (Skammekrogen), tiktok-entuisiast og 7-talspige. Og Emil Oscar Ekelund, musiker, rapper, webshopindehaver, grafisk designer, slet og ret multitalent.

LINKS:
Jens05 (som vi brugte i introen), han er et kig værd!:
Anton Nørbæks YouTube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCaWzmWLzlKuWu4e_Tqe6ZzA
Emil Oscar: https://www.facebook.com/emiloscarcph/
Skammekrogen: https://www.instagram.com/skammekrogen/

KODA-artikel om musik på YouTube: https://www.koda.dk/medlem/udbetaling/her-far-du-udbetaling-fra/online/youtube
Artikel om udbetaling til kunstnerne: https://gaffa.dk/nyhed/144442/sa-meget-eller-lidt-tjener-sangskrivere-og-komponister-pa-streaming/

Anbefalinger, CONTENT:

Tomrum: https://open.spotify.com/artist/0c6HsQKzppF3YIA6FkNIZy?si=JeYs4PYJQ4CtRutT07pYyw
Vladtv: https://www.youtube.com/user/djvlad
Overcoocked 2: https://store.steampowered.com/app/728880/Overcooked_2/
Bill Wurtz’ “history of the entire world, i guess”: https://www.youtube.com/watch?v=xuCn8ux2gbs
Axios, Jonathan Swans interview med Donald Trump: https://www.axios.com/full-axios-hbo-interview-donald-trump-cd5a67e1-6ba1-46c8-bb3d-8717ab9f3cc5.html

ALL CAPS er et ugentligt program om hvad der rør sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.
ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

Tidligere episoder


ALL CAPS

17. september 2020

ALL CAPS

3. september 2020