Background
Lige nu

Kollegiekøkkenet

04:00 05:00

Title

Artist

5. august 2020

Kultur E19: Hvordan ser Danmark ud set fra Grønland?

I august sidste år vakte det stor røre, at USA’s præsident Donald Trump meldte ud, at han ønskede at USA skulle købe Grønland af Danmark. Fra både dansk og grønlandsk side blev det afvist, og mange danske politikere så det som et nærmest latterligt forslag. Men er det overhovedet så vildt, at Trump vil købe Grønland, når man tænker på den danske kolonihistorie?
Er det den danske statsminister, Mette Frederiksen, der kan bestemme, om Grønland skal sælges eller ej? Er Danmarks kolonisering af Grønland ikke forbi? Er Danmark stadig en kolonimagt? Hvilken rolle spiller kultur i form af sprog, kunst og kulturobjekter for forholdet mellem DK og Grønland?

Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn?

Sæson 1 handler om økonomi. “Man skal lære økonomi for at undgå, at blive snydt af økonomer” Medvirkende: Joachim Peter Tilsted og Mads Falkenfleth Jensen.
Sæson 2 handler om kultur og litteratur. “Kan HC Andersen være med til at løse klimakrisen?”

Programmet er produceret af Danske Studerendes Fællesråd.
Programmets værter var Paninnguaq Boassen, Sofie Rechendorff Andersen og Veronika Ahrensbøll Schultz. Programmets redaktør var Toke Dahler og programmet er tilrettelagt i samarbejde med Sarah Beck Mikkelsen, Kira Wernberg-Tougaard og Frederikke Kaal Laustsen.
Musikken er produceret af Esben Kjeldsen Kragh. Vi spillede klip fra BBC og CBS News og spillede sange Tupilak af Tarrak.

Tidligere episoder


Boblen

20. januar 2021

Boblen

13. januar 2021

Boblen

6. januar 2021

Boblen

30. december 2020

Boblen

23. december 2020

Boblen

16. december 2020

Boblen

9. december 2020