Background
Lige nu

Kollegiekøkkenet

05:00 06:00

Title

Artist

26. august 2020

Kultur E22 – Er der håb forude?

Hidtil har hver generation bredt set fået det bedre, der har været en idé om fremskridt og en tro på at vi var på vej mod det bedre. Men klimakrise, finanskrise, pandemi og lige så mange på flugt som ved 2. verdenskrig har rykket ved troen på fremskridtet, særligt for os unge. Vi frygter fremtiden, men samtidig går ungdommen på gaden i større stil end længe set. Så er der slet ingen tro på fremtiden? Eller ser vores håb bare anderledes ud i dag? Hvad kan litteraturen sige om vores evne til at forestille sig en bedre verden? Kan utopier vise os vejen frem?

Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn?

Sæson 1 handler om økonomi. “Man skal lære økonomi for at undgå, at blive snydt af økonomer” Medvirkende: Joachim Peter Tilsted og Mads Falkenfleth Jensen.
Sæson 2 handler om kultur og litteratur. “Kan HC Andersen være med til at løse klimakrisen?”

Tidligere episoder


Boblen

20. januar 2021

Boblen

13. januar 2021

Boblen

6. januar 2021

Boblen

30. december 2020

Boblen

23. december 2020

Boblen

16. december 2020

Boblen

9. december 2020