Background
Lige nu

Udråb

12:00 13:00

Title

Artist

25. november 2020

Jura e35 – Overholder vi konventionerne?

D. 25. november, er det FNs internationale dag for bekæmpelse af vold mod kvinder. Og i denne måned behandler Folketinget i Danmark beslutningsforslaget om en samtykkebaseret voldtægtslovgivning, der netop har til formål at styrke retssikkerheden for mennesker, der er blevet udsat for voldtægt. Det har taget mange års arbejde fra aktivister og organisationer at skabe et politisk flertal for lovændringen, der ændrer fokus fra vold og trusler til spørgsmål om, om begge parter aktivt indvilger i akten. Men faktisk tiltrådte Danmark allerede i år 2014 en international konvention, der indeholder et punkt om samtykkebaseret voldtægtslovgivning. Men hvad vil det overhovedet sige, at Danmark tiltræder internationale konventioner? Overholder Danmark sine forpligtelser? Hvem tjekker op på det? Hvorfor gik der seks år, fra man tiltrådte konventionen til vi fik en samtykkelov? Og betyder det, at vi egentlig burde have fået en samtykkelov for længe siden?

Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn?

Sæson 1 handler om økonomi. “Man skal lære økonomi for at undgå, at blive snydt af økonomer” Medvirkende: Joachim Peter Tilsted og Mads Falkenfleth Jensen.
Sæson 2 handler om kultur og litteratur. “Kan HC Andersen være med til at løse klimakrisen?”

Tidligere episoder


Boblen

20. januar 2021

Boblen

13. januar 2021

Boblen

6. januar 2021

Boblen

30. december 2020

Boblen

23. december 2020

Boblen

16. december 2020

Boblen

9. december 2020