Background
Lige nu

Klub

15:00 18:00

Title

Artist

24. september 2020

#22 Er digital chikane af kvinder en trussel mod demokratiet? (Louise Kjølsen, Maia Kahlke Lorentzen og Lumi Zuleta)

Kvinder oplever langt mere digital chikane og vold end mænd på sociale medier. Amnesty udgave en rapport i 2017, der sagde at hver femte kvinde oplever digital chikane.

Den følelse, man sidder med, når man oplever chikane på nettet – den tager man altså med ud i det virkelige liv og skal deale med konstant – ikke kun når man sidder foran skærmen.

Det kan føre til stress, angst, panikanfald, søvnmangel, tab af selvtillid og selvcensur. Langt flere kvinder end mænd trækker sig fra den offentlige debat netop pga. chikane, had-beskeder og digital vold og det er det ALL CAPS handler om i dag. At kvinder i stor grad online bliver truet og chikaneret til stilhed i den offentlige debat.

I mandags kunne man på DR se første afsnit af den tredelte dokumentar “Hvem vil voldtage Louise” om Louise Kjølsen, der jævnligt oplever digital chikane, men som kulminerer i en voldtægtstrussel pr mail med oplysninger om hendes hemmelige adresse.

I denne udsendelse har Anton Gade-Nielsen besøg af netop Louise Kjølsen – som også går under navnet TwerkQueen.

Maia Kahlke Lorentzen er også med – hun er en del af cybernauterne, hvor hun er specialist i digital kultur, online had-fællesskaber og digital chikane. Hun har fulgt manosfæren i mange år og er en erfaren taler – TEDTalker og oplægsholder. OG forfatter til bogen Kan Trold Tæmmes.

Derudover er Lumi Zuleta med – hun er specialkonsulent for ligebehandling for Institut for Menneskerettigheder og har beskæftiget sig meget med digital chikane og digital vold.

Tidligere episoder


ALL CAPS

3. september 2020